Insamling till flyktinghjälp

Publicerat 2015-09-08 av kjellstromner

Ur Veckobrev 37.2015 från Per-Ulrik Johansson
Det är en omskakande tid just nu, med människor som vandrar genom Europa på flykt undan krig. Bilderna på TV, i tidningar och internet är nästan lite overkliga. Samtidigt är det också något väldigt hoppfullt som håller på att hända. En rörelse av människor som vill göra en insats och hjälpa till.
Till och med på Sportnytt och fotbollskväll aktualiseras det. Kim Källström, mittfältare i fotbollslandslaget får en fråga om flyktingkrisen på presskonferensen inför den viktiga EM kvalmatchen mot Österrike. Landslagets presschef råder honom att ”passa frågan”. Kim lyssnar dock inte på det örat och talar länge och väl om situationen, hur viktigt det är att hjälpa till, att vi är världsmedborgare, att det är viktigare än någonsin att ställa upp för människor som är i en fruktansvärd situation.

I söndags hade vi en insamling till Equmeniakyrkans upprop för att stödja flyktingar i Ungern. Så här skrev man i ett mail som gick ut till församlingarna i förra veckan:
”Equmeniakyrkan ger via ACT-alliansen humanitärt stöd till flyktingar i Ungern. ACT Alliance är en koalition av mer än 140 organisationer och kyrkor, som arbetar tillsammans i mer än 140 länder för att skapa positiv och hållbara förändringar för fattiga och marginaliserade människor.
Swisha till Equmeniakyrkan på 900 32 86 och märk betalningen flykting
eller sätt in pengar på vårt 90-konto, 90 03 28-6.”
En annan möjlighet är att ge en gåva till Diakonia, vår biståndsorganisation. Man finns på plats i flyktingläger i Libanon bland annat och kan göra en viktig insats där. Gå in på Diakonia.se och läs mer om hur du skänker pengar.