Allhelgonahelg

Publicerat 2015-10-23 av kjellstromner

Det behövs ljus!
Just nu skakas vi av de hemska händelserna i Trollhättan. Det är svårt att ta in över huvudtaget. Sådant får inte hända. Ändå gör det det.
Samtidigt kryper det också fram andra tongångar omkring alla människor som är på flykt genom Europa.
Tongångar som går emot den fantastiska våg av godhet och generositet som strömmat igenom landet den här hösten.
Nu gäller det att hålla i. Och inte ge upp.
Nu gäller det att tända så många ljus vi kan. Ljus som skingrar mörkret.

Allhelgonahelgen är en sådan helg. En helg som lyser av värme och hopp i novembermörkret.
Ljusen och lyktorna och de omsorgsfullt pyntade gravarna på kyrkogården berättar om den kärlek som finns. Och så talar de om hoppet. Hoppet om en större värld och en Gud som finns med oss alltid. Vare sig vi lever eller dör.Vare sig vi tvingas ut på flykt eller ej.

I Kopperskyrkan firar vi Nattvardsgudstjänst på Allhelgonadagen 31/10 kl.10.30.
P-U Johansson predikar och kyrkans kör sjunger.
TEmat är ”Helgonen”, alltså de människor som lyst på ett aldeles särskilt sätt. De människor som varit genomlysta av kärleken. I gudstjänsten tänder vi också ljus för dem som gått före och som vi minns.
Och så ber vi. Ber för kärleken och hoppet i vår värld. För människor som drabbas hårt av våldet, och för människor som tvingas lämna sina hem i hopp om ett liv utan krig.