Pastor sökes

Publicerat 2017-06-06 av kjellstromner

Pastor och föreståndare sökes till Stenungsunds och Ucklums missionsförsamlingar

Vi är två församlingar som finns i Stenungsunds kommun. Stenungsund är en starkt växande kommun med närhet till hav, skog och storstad. Här finns goda kommunikationer (pendlingsavstånd till Göteborg), gymnasium och möjlighet till en rik fritid. Kopperskyrkan finns i centralorten Stenungsund och Missionskyrkan i Ucklum finns 10 km utanför Stenungsund. Tillsammans är vi drygt 100 medlemmar och betjänar nära 350 personer i de olika verksamheter vi har. Arbetsfördelningen mellan Stenungsund/Ucklum har varit 80/20. Scout, ungdom och ledarvård är en viktig del av tjänsten då Equmeniaföreningarna har ca 90 scouter. Med Svenska kyrkan har vi ett lokalt avtal där Kyrka – arbetsliv är en viktig del, främst med kemiföretagen i Stenungsund. Arbetet med nyanlända är nu en betydelsefull del i församlingarnas arbete. Hantverk och gemenskapsgrupper anordnar kulturaktiviteter som konserter, författaraftnar, föredrag och cafékvällar.

Vi söker dig som är utbildad pastor och vill:
– tillsammans med oss knyta kontakter med människor i församlingarna och samhället.
– inspirera och hjälpa oss att växa i tro och utveckla våra församlingar.
– möta olika åldrar och deras behov av gemenskap, undervisning och själavård.
– stötta och vara en del av Equmenias arbete med scout och familjescout.
– jobba med ”kyrka arbetslivsfrågor” i samarbete med Svenska kyrkan.

Tjänsten är på 80 till 100 %. För frågor om tjänsten kontakta:
Kjell Strömner Ordf. Kopperskyrkan 0761287828. kjell.stromner@gmail.com
Hans Bertilson Ordf. Ucklums Missionsförsamling 0303-776029. hans_bertilson@hotmail.com

Besök gärna våra hemsidor: www.kopperskyrkan.se och www.equmeniakyrkan.se/ucklum

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

Skicka den till Kjell Strömner: Kåkenäsvägen 38. 44455 Stenungsund.